جوش الکتروفیوژن نوعی روش جوشکاری لوله و اتصالات پلی اتیلن است که در آن از اتصالات خاصی که دارای سیم مقاومت الکتریکی برای ایجاد گرمای ذوب سطوح جوش می باشد، استفاده می شود. جریان الکتریکی از طریق دستگاه جوشکاری الکتروفیوژن و به کمک جعبه کنترل آن به دو انتهای اتصال منتقل میشود. همانند روشهای جوشکاری ذوبی حرارتی ( لب به لب ), انواع اتصالات زینی و سوکتی نیز در روش الکتروفیوژن, مورد استفاده قرار میگیرد.اصول فرایند جوش الکتروفیوژن,برای اکثر اتصالات الکتروفیوژن یکسان و قابل تعمیم است.
اتصالات الکتروفیوژن پلی اتیلن شامل انواع کوپلر ، زانو ۹۰ و ۴۵ درجه ، سه راهی مساوی و نامساوی ، تبدیل ، کپ و زین و . . . می باشند و در سایزهای مختلف تولید می شوند .
در این نوع اتصال ( جوش الکتروفیوژن )از انواع متصل کننده (کوپلر الکتروفویژن) استفاده می شود. کوپلرها در واقع قطعاتی از جنس پلی اتیلن و به شکل لوله یا اتصال مورد نیاز هستند که درون آن المنت حرارتی قرار دارد و دو سر این المنت برای اتصال به برق مشخص می باشد. ابتدا کوپلر مانند یک غلاف دو سر لوله یا اتصالاتی که قرار است به یکدیگر متصل شوند را در بر می گیرد. سپس دو سر کوپلر به جریان الکتریسیته متصل شده و پلاستیک آن ذوب می شود. حرارت ایجاد شده دو سر اتصال مورد نظر را نیز ذوب کرده و در نهایت کوپلر به صورت یک غلاف دو سر مورد نظر را در بر می گیرد. بعد از سرد شدن محل اتصال، گیره های فلزی کوپلر از قطعات جدا می شود.
۱- پخش حرارت به صورت یکنواخت در طول جوش باشد.
۲- درجه حرارت و فشار قسمت ذوب شده به دقت کنترل شود.
۳- از وارد شدن آسیب به سیم پیچ کوپلر جلوگیری به عمل آید.
۴- حفاظت لازم قبل، در حین و بعد از انجام اتصال ضروری است.
۵- زمان مناسب برای الکتروفیوژن در نظر گرفته شود.
۶-لوله به صورت عمود بر محور آن بریده شود و زبریها با سمباده صاف و دوسر لوله تمیز شود.
۷- هر نوع کثیفی از روی لوله پاک گردد.
۸- قطعه اتصالی را در محل آماده نموده و از نظر تمیزی معاینه گردد.
۹- قسمت تراشیده شده لوله با مواد مناسب تمیز شود. (مانند ایزو پروپانول)
۱۰- برای هر اتصال از این نوع، استفاده از گیره، برای نگهداری مجموعه در حال اتصال ضروری است
۱۱- با توجه به مشخصههای مورد نیاز از نظر ولتاژ و زمان جوش، کنترلهای لازم به عمل آید.
۱۲- سیستم اتصال در داخل گیره، تا گیرایش کامل باقی خواهد ماند.