برای اطلاعات بیشتر در مورد لوله پلی اتیلن گازرسانی به مطلب زیر توجه کنید.
لوله پلی اتيلن در بسياري از كشورها، نظير انگلستان، آلمان و اتريش و روسيه مورد توجه قرار گرفته و در ايران نیز در تمام شهرها و روستاها که به تازگي گازرساني مي شوند، تمامی خطوط از لوله پلي اتيلن می باشد.
لوله های پلی اتیلن سازگاری بالایی با شرايط بحراني از قبیل (دماي بالا، دماي پايين و فشار بالا) دارند، به همین دلیل اين لوله ها که از جنس پلی اتیلن هستند در انتقال LPG نيز كاربرد يافته اند. شركت بريتيش گاز به دستاورد جديدي در مورد استفاده از لوله های پلی اتیلن رسيده است و آن بازسازي و نوسازي لولههاي انتقال گاز با استفاده از مواد پلياتيلن ميباشد. در اين روش لوله هاي پلي اتيلن در درون لوله هاي فولادي نصب ميشوند و در واقع لاية بيروني از جنس فولاد ميباشد .اين امر باعث كاهش هزينه هاي بازسازي شده و همچنين تحمل لوله را در برابر فشار افزايش ميدهد.
لوله پلي اتيلن در چند دهه اخير، انقلابي جديد در صنعت گازرساني شهري به وجود آورده است. لوله هاي پلي اتيلن در مقياس محدود، از اوايل دهه ۱۹۶۰ براي گازرساني به منازل در كشورهاي پيشرفته مورد استفاده قرار گرفته بود. اما امروزه به خاطر پيشرفت در زمينه ساخت مواد پلي اتيلن، استفاده از اين نوع لولهها گسترش چشمگيري يافته که میتواند دلیل معتبری بر کیفیت و قابل اطمینان بودن لوله پلی اتیلن و اتصالات پلی اتیلن باشد . امروزه بیش از ۹۰ ٪ از لولههای نصب شده برای توزیع صنعت گاز طبیعی در آمریکا و کانادا از لولههای پلاستیکی استفاده شده که ۹۹ درصد از آنها لوله پلی اتیلن میباشد.
با توجه به مزيتهاي ذكر شده و گسترش روزافزون شبكه گازرساني، ميتوان استفاده وسيعتري از اين لولهها را در صنعت گازرساني شهري شاهد بود. اين در صورتي است كه هنوز در بسياري از شهرهاي كشور از اين تكنولوژي استفاده چنداني ندارند. استفاده از اين قبيل لولهها علاوه بر برخورداري از مزاياي آن، باعث ميشود تا سرمايهگذاران تشويق به سرمايهگذاري در ساخت محصولات پلی اتیلن شوند. همچنين با ايجاد ارزش افزوده در اين صنعت، امكان استفاده از طيف وسيع نيروهاي داخلي در بازار كار آن ايجاد ميشود. اميد است در آينده، شاهد بهكارگيري بيشتر اين تكنولوژي در شبكه گازرساني شهري كشور عزیزمان باشيم.
لوله پلی اتیلن تک جداره گازرسانی با نام لوله های پلی اتیلن فشار قوی نیز نامیده می شوند. این لوله برای انتقال گازهای مجاز تحت فشار استفاده می گردند. آنچه که باعث شده سرعت استفاده از این لوله ها افزایش پیدا کند، استفاده از تکنولوژی جدید جهت ساخت مواد اولیه، با کیفیت هرچه تمام تر است. لوله های پلی اتیلن تک جداره گازرسانی، در دنیا از دهه های قبل تاکنون رایج شده است. با توجه به مشکلات مربوط به نگهداری لوله های فولادی، خصوصا اینکه پس از مدتی زنگ می زند و دچار خوردگی می شود، استفاده از لوله های پلی اتیلن امری منطقی و کاملا صحیح است.
پلی اتیلن ماده ای جامد و به شکل موم است. این ماده محصولی بدست آمده از پلیمریزاسیون است و با علامت اختصاری PE نمایش داده می شود. سنتز پلی اتیلن برای نخستین بار بوسیله یک شیمیدان آلمانی به نام Hans Von Pechaman صورت گرفت.
این لوله ها دارای مقاومت فوق العاده در برابر شکستگی و ترک خوردگی است. همچنین در مقابل برودت هوا تا دمای ۴۰ درجه زیر صفر و همچنین گرمای تا ۸۰ درجه سانتی گراد نیز بسیار مقاوم است. وجود زنجیره طولانی از اتم های کربن در هر مولکول پلی اتیلن، مقاومت شیمیایی آن را افزایش داده است.
از دیگر مشخصات لوله پلی اتیلن تک جداره این است که بسیار انعطاف پذیر است. از این محصول در زمین های ناهموار نیز می توان استفاده کرد. لوله پلی اتیلن تک جداره چندان زبری ندارد. این لوله ها در برابر ساییدگی و همچنین نسبت به فشار و ضربه مقاومند. دچار زنگ زدگی نمی شوند و در برابر زمین لرزه نیز بسیار استقامت دارند.
از مشخصات لوله پلی اتیلن تک جداره گازرسانی این است که طبق استانداردهای داخلی و بین المللی و با کیفیتی بسیار بالا در قطرها و با درجه فشار قابل تحمل متفاوت، تولید می شوند. چون این لوله ها بصورت کلافی نیز تولید می شوند به اتصالات، نیاز کمتری دارند. در ضمن وزن لوله ها کم است؛ لذا حمل و نقل شان نیز آسان تر و کم هزینه تر است.
همه این موارد باعث شد، که این نوع از لوله ها، جهت استفاده در شبکه گازرسانی ، معقول تر و منطقی تر به نظر برسد، جایگزین مناسبی برای لوله های فولادی باشد.
۱-به علت استفاده از کربن سیاه در ساخت لوله های پلی اتیلن تک جداره گازرسانی، در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید بسیار مقاوم هستند.
۲-درون این لوله ها صاف و بدون زبری است. لذا باعث می شود که فشار گاز درون آن بر اثر خوردگی لوله، نشتی و یا رسوب گذاری کم نشود و فشار گاز در این لوله ها همیشه یکسان است.
۳- از دیگر مزایای لوله پلی اتیلن تک جداره گازرسانی، عدم نیاز به جوشکاری در کار اتصالات است که باعث شده نصب لوله های تک جداره سریع صورت گیرد.
۴-چون لوله های پلی اتیلن تک جداره با سرما و گرمای زیاد و همچنین فشار بالا سازگارند، در انتقال LPG نیز کارایی دارند.
در اتصال لوله های پلی اتیلن تک جداره، روش الکتروفیوژن در اتصال و جوشکاری به کار برده می شود. به این طریق که محل جوش و محل اتصالات را حرارت می دهند. این عمل باعث نرم شدن لوله شده و به راحتی می توان لوله ها را بهم متصل کرد. این لوله ها، بعد از سرد شدن، کاملا به هم میچسبند. در روش الکتروفیوژن، این حرارت، توسط دستگاه الکتروفیوژن و اتصالات خاص، صورت می گیرد.
بیشتر بخوانید: اتصالات پلی اتیلن چیست؟
در کشور ما تا اوایل دهه ۷۰، بیشترین شبکه توزیع گاز، بصورت استفاده از لوله های فلزی بوده است. این لوله ها تحمل فشاری معادل از ۶۰ تا ۲۵۰ پوند به اینچ مربع را داشتند. به کارگیری لوله های پلی اتیلن تک جداره با فشار بسیار بیشتر، باعث شده که بخش هایی از شبکه گازرسانی، خصوصا در استان های تهران، اصفهان و خراسان، به وسیله این لوله ها صورت گیرد. با توجه به مزایای لوله های پلی اتیلن و گسترش فزاینده شبکه گازرسانی کشور، پیش بینی می گردد که در آینده شاهد استفاده گسترده تر و وسیع تر از لوله پلی اتیلن تک جداره گازرسانی در صنعت گازرسانی شهری باشیم. استفاده از این لوله ها باعث می شود تا سرمایه گذاران داخلی به سرمایه گذاری در زمینه تولید این لوله ها ترغیب و تشویق گردند و قطعا طیف وسیعی از بازار کار و همچنین رونق اقتصادی را در بر خواهند گرفت.
– لیست قیمت روز لوله پلی اتیلن
– استاندارد لوله پلی اتیلن ۱۴۴۲۷
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید تا به این مطلب امتیاز دهید!
میانگین امتیازها: ۵ / ۵٫ تعداد رایها: ۱