معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به وجود بیش از ۵۰۰ دشت در کشور، گفت: از این تعداد نزدیک به۳۰۰ دشت ممنوعه اعلام شده است.
به گزارش خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه چهارمحال و بختیاری- جهانگیر حبیبی در نشست تخصصی آب با هدف توسعه پایدار با بیان اینکه بیش از ۸۴٫۵درصد از سطح کشور را مناطق نیمه خشک و خشک و بیابانی تشکیل میدهد، افزود: تنها ۱۵تا۱۶درصد از کشور دارای آب و هوای مرطوب است که اما طی چندسال اخیر تغییر اقلیم، تاثیر زیادی بر منابع آبی کشور گذاشته است.
وی به میزان مصارف آب در استان اشاره و تصریح کرد: ۷۰ درصد از مصارف آب در چهارمحال و بختیاری از منابع زیرزمینی تامین میشود که این امر بسیار نگران کننده است.
حبیبی با بیان اینکه سهم کشاورزی در استان از منابع زیر زمینی ۹۰ درصد است، خاطرنشان کرد: سهم صنعت نیز از منابع زیر زمینی ۱۰درصد است.
وی اظهار کرد: ۷۰درصد مصارف آب شرب نیز از منابع زیرزمینی تامین میشود که حدود ۳٫۲میلیارد مترمکعب از منابع سطحی و ۵٫۱ میلیارد مترمکعب از منابع زیرزمینی استفاده میکنند.
حبیبی با اشاره به وجود بیش از ۵۰۰ دشت در کشور، افزود: از این تعداد نزدیک به۳۰۰دشت ممنوعه اعلام شده است.
وی خاطرنشان کرد: برداشت بیش از حد از چاههای غیر مجاز در این مناطق سبب شد تا منابع زیرزمینی دشتها کاهش یابد و ممنوعه اعلام شوند.
۷۵۰ هزار چاه در سطح کشور وجود دارد
حبیبی با بیان اینکه اکنون ۷۵۰ هزار چاه در سطح کشور وجود دارد، تصریح کرد: در سال ۵۰ تنها ۵۰ هزار چاه در کشور وجود داشت اما اکنون کار به اینجا رسیده است، درحالی که برداشت آب از ۱۰به۵۰میلیون مترمکعب رسیده است این عدم تناسب برداشت نشان از کم شدن آبخوانهاست.
وی به برنامه پنجم توسعه وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: برنامههای تکلیف شده برای وزارت نیرو مطلوب بود و تمامی مباحث مدیریت یکپارچه از جمله محیط زیست در آن تدوین شده اما متاسفانه عملکرد این بخش بسیار پایین بوده است.
حبیبی با اشاره به اهمیت تامین آب شرب سالم در راستای حفظ سلامت جامعه افزود: در چندسال اخیر به سمتی پیش رفته ایم که حتی تامین آب شرب نیز دچار چالش شده است.
استقرار صنایع در مناطق خشک و کم آب باعث بروز مشکل شده است
وی خاطرنشان کرد: استقرار صنایع در مناطق خشک وکم آب باعث بروز مشکلاتی شده است چرا که این صنایع نیاز به آب دارند.
حبیبی با تاکید بر لزوم رعایت عدالت در راستای ایجاد توسعه پایدار تصریح کرد: باید تلاش کرد تا با توازن و رعایت عدالت بتوان مدیریت یکپارچه کیفی و کمی را ایجاد کرد.
وی به فعالیت شورای عالی آب درسطح کشور اشاره کرد و گفت: در دولت جدید هشت جلسه دراین شورا تشکیل شد که تصمیمات خوبی گرفته شد درحالی که این شورا در کل دوران دولتهای قبل تنها ۷جلسه تشکیل داده بود.
منبع : خبرگزاری ایسنا