بجنورد – خبرگزاری مهر: برای چندمین سال پیاپی خشکسالی دامن خراسان شمالی را گرفته تا جایی که تاکنون پنج سد از ۶ سد این استان به طور کامل خشک شدهاند. در این میان اتلاف منابع محدود موجود آب، به ویژه در بخش کشاورزی تنش کم آبی در این استان را رفتهرفته به بحرانی جدی تبدیل میکند.
به گزارش خبرنگار مهر، طی حدود نیم قرن اخیر با ورود فناوری حفر چاههای عمیق و نیمه عمیق به کشور، ایده اصلی حفاران این چاهها؛ دستیابی به آبهای موجود در عمق بیشتر زمین بوده به گونهای که همه ساله با پایین تر رفتن سطح آب سفرههای زیرزمینی به دلیل استفاده بیش از ظرفیت و کاهش بارندگی، بهره برداران نیز اقدام به حفر چاههای عمیق تری می کردند.
دستیابی به آب های موجود در عمق بیشتر زمین ایده اصلی حفاران چاههای عمیق و نیمه عمیق در تمام دوران فعالیتشان در کشور بوده است. دورانی به درازای بیش از نیم قرن؛ ایدهای که رفته رفته برای کشاورزانی که کشت و کارشان مستقیم به آب های زیرزمینی وابسته بوده و هست، به یک باور تبدیل شد و این چنین بود که منابع کمیاب و باارزشی را که طبیعت طی هزاران سال برای نسل بشر به عنوان یک ذخیره حیاتی در دل خود حفظ کرده بود، به مدد موتورپمپ های پر سر و صدا از دل زمین بیرون کشیده و به چشم بر هم زدنی مصرف شد.
این اقدام ساییدن سوهان بر دندانههای کلید توسعه پایدار بود؛ بی آن که حتی لحظه اي به تشنگی و کم آبی فرداهای پیش رو بیندیشیم.
برف سنگین نوروز امسال هم که به دنبال یک زمستان کم بارش و کم فروغ در خراسان شمالی حادث شد، بیشتر از آن که مایه امیدواری باشد و یادآور آن مثل معروف”سالی که نکوست، از بهارش پیداست” غلط انداز از کار درآمد تا بسیاری از ساکنان استان در واکنش به اخبار هشدارآمیزی که در گوشه و کنار، در مورد خشکسالی قریب الوقوع منتشر می شد، تنها نیشخندی بزنند! اما حالا، این غول خشکسالی است که گریبان کشاورزان و روستانشینان استان را سخت می فشارد و دور نیست که تامین آب شرب برای شهرنشینان هم با دشواری های فراوان همراه شود.
لینک منبع و ادامه خبر : خبرگزاری مهر