به گزارش خبرنگار مهر، ۷۰ درصد سطح زمین را آب پوشانده اما از این میزان تنها ۱۲٫۵درصد آب شیرین بوده و تنها سه دهم درصد این آب شیرین در دسترس انسان است.
با این حال کارشناسان معتقدند که استفاده بی رویه از منابع آبی، الگوی نامناسب مصرف و تغییرات آب وهوایی در آینده زمین را با چالش کم آبی مواجه خواهد کرد به طوری که آب اصلی ترین موضوع کشمکش کشورهای جهان خواهد بود.
کشور ایران نیز که بر روی کمربند خشک و نیمه خشک زمین قرار گرفته از بحران بی آبی مصون نیست. ایران حدود یک درصد جمعیت جهان را در خود جای داده و ۱٫۱ درصد از مساحت خشکیها متعلق به این کشور است و این در حالی است که منابع آب تجدیدشونده آن تنها ۰٫۳۶ درصد منابع تجدیدشونده جهان است.
اما وضعیت کهگیلویه و بویراحمد به نسبت کشور بسیار مطلوب است و این استان با مساحتی یک درصدی، به واسطه قرار گرفتن در میان کوهستانهای زاگرس جنوبی حدود هشت درصد آب کشور را در اختیار دارد.
بارش متوسط سالیانه ۵۳۶ میلیمتر باران در کهگیلویه و بویراحمد (با دو ناحیه سردسیری و گرمسیری) به همراه آب برفهای قله های دنا، تامر، نور، خامی، خائیز، ساورز و حجال موجب ایجاد بیش از هزار چشمه فصلی و دائمی در کوهپایه های زاگرس مرکزی و جنوبی شده است. ادامه خبر
منبع : خبرگزاری مهر