دوشنبه / ۲۲ آذر ۱۳۹۵ / ۱۰:۳۸
استاندار آذربایجانغربی سیاستگذاری در جهت بهرهگیری هر چه بیشتر از دستاوردهای ستاد احیای دریاچه ارومیه را خواستار شد و گفت: باید مسیر برای حرکت از کشاورزی سنتی به مدرن و مکانیزه در استان فراهم شود.
به گزارش ایسنا، «قربانعلی سعادت» در جلسه بررسی و ارزیابی برنامههای احیای دریاچه ارومیه و مصارف آب در این حوزه که با حضور مدیران حوزههای آب، کشاورزی، منابع طبیعی، صنعت و محیطزیست استان برگزار شد، بر ضرورت توجه هرچه بیشتر به نقش و جایگاه مردم در پیشبرد برنامههای احیای دریاچه و تغییر رژیم اشتغال استان تأکید کرد و افزود: با توجه به محدودیتهایی که در منابع آب وجود دارد و با توجه به وضعیت دریاچه ارومیه، لازم است مدیران و مسئولان ذیربط با مشارکت مردم و کشاورزان، مسیر را برای حرکت از کشاورزی سنتی به مدرن و مکانیزه در استان فراهم کنند.
سعادت افزود: دستاوردهای ستاد احیای دریاچه ارومیه برای استان دستاوردهای بسیار خوبی است، اگرچه وضعیت کمآبی دریاچه مشکلات فراوانی بهدنبال داشته است اما این مسأله در عین حال یک تلنگر و هشدار جدی نیز برای ما بود که در جهت کاهش مصرف آب، مدیریت بهینه منابع همچنین ایجاد تحول جدی در بخش کشاورزی استان از طریق پیادهسازی شیوههای نوین آبیاری و اصلاح الگوی کشت اقدام کنیم.
وی تصریح کرد: اینطور نیست که پیشبرد و اجرای برنامههای احیای دریاچه ارومیه که از سوی کارگروه ملی نجات دریاچه ابلاغ شده صرفاً از روی اجبار در استان انجام میگیرد بلکه ما این برنامهها را با عشق و علاقه و در جهت منافع مردم استان و کشور انجام میدهیم.
استاندار آذربایجانغربی در بخش دیگری از سخنان خود به مسأله تأمین آب مورد نیاز بخش صنعت در استان اشاره و خاطرنشان کرد: از وزارت نیرو انتظار داریم که تسهیلاتی را برای تأمین آب بخش صنعت در آذربایجانغربی لحاظ کند، چون هدفگذاری انجام گرفته در راستای پیشبرد برنامه تغییر رژیم اشتغال مردم از کشاورزی سنتی به سایر بخشها بهویژه بخش صنعت، نیازمند توجه و توسعه و تأمین زیرساختهای مورد نیاز آن از جمله تأمین مسأله آب است.
وی اظهار کرد: برای بخشهای غیرقابل احیای دریاچه ارومیه میتوان پارکهای حیات وحش و موارد این چنینی ایجاد کرد، از اینرو از دستگاههای متولی بهویژه محیط زیست درخواست داریم در این رابطه، طرحهای پیشنهادی خود را ارائه دهد.
استاندار آذربایجانغربی همچنین نظارت بر مصرف صحیح آب رهاسازی شده برای آبیاری بخش زراعت و جلوگیری از مصرف این آب برای باغات را خواستار شد.
سعادت در این خصوص گفت: برنامهریزی شود که با کمک تشکلها و تعاونیهای آببران، رهاسازی آبی که برای مصرف بخش زراعت انجام میگیرد صرفاً برای زراعت باشد و برای باغات مصرف نشود.