یاسوج – خبرگزاری مهر: سیاست یک بام و دو هوای مسئولین در قبال نجات رودخانه بشار یاسوج از صنایع آلاینده همچنان ادامه دارد و عدم اتخاذ تصمیمی قاطع در این زمینه مرگ تدریجی این رود خروشان را که مادر کارون است، رقم می زند.
به گزارش خبرنگار مهر، رود بشار از کوههای سپیدان در استان فارس و “تنگ سرخ” در شهرستان بویراحمد سرچشمه می گیرد و با پیوستن رودخانه های دیگر به آن، در طول مسیر۱۲۰کیلومتری خود رودخانه کارون را تشکیل می دهد و به خلیج نیلگون فارس می ریزد.
این رود که در مسیر خود همسایه ۳۰۰ روستا و آبادی است و با آب پاک و زلالش، الفبای زندگی را به مردمان این روستاها و حتی مردم جنوب هدیه کرده است، قصه ای دراز دارد از هم نشینی هزاران ساله اش با مردمان دامنه های دنا.
اما حکایت این روزهای خود او، حکایتی تلخ و غم انگیز است، حکایتی که مرگ تدریجی اش را رقم زده و این رود خروشان و زنده را به مردابی می کشاند.
۱۷واحد تولید شن و ماسه، طی ۳۰سال گذشته آنچنان این رود خروشان و زلال را مورد تجاوز قرار داده و با لودرها و بولدوزرهای خود شب و روز و وقت و بی وقت بر پیکر نحیفش زخم زده اند که از آن رود سرزنده و زندگی بخش جز پیکری بی جان باقی نمانده است.
از مرگ اکوسیستم رودخانه تا احتمال سقوط سه پل بشار
تغییر مرفولوژی، اکولوژی، پایین افتادن کف بستر رودخانه و تخریب محیط زیست آن و مرگ تدریجی موجودات زنده و آبزیان رودخانه در دو دهه اخیر خود حکایت دیگری از این بحران است.
بحرانی که نه تنها محیط زیست و اکوسیستم رودخانه را تهدید کرده بلکه تاسیسات و ابنیه کنار این رودخانه را از جمله خط لوله انتقال گاز کشور و شبکه توزیع آب شهر یاسوج و پلهای این شهر را با خطر تخریب مواجه کرده و هر آن احتمال سقوط این پلها وجود دارد و این در حالی است که تنها مقاوم سازی یکی از این پلها چهار میلیارد تومان برآورد شده است.
علاوه براین، این واحدها بدون داشتن هیچ گونه مجوزی از دستگاههای ذی ربط از جمله محیط زیست، آب منطقه ای و صنعت و معدن و حتی استاندارد، اقدام به فعالیت در بستر رودخانه و برداشت شن و ماسه می کردند.
این واحدها نه تنها بدون مجوز فعالیت می کردند بلکه از دادن عوارض، مالیات، حقوق دولت و پرداخت قبوض آب و برق خود امتناع می کرده و حتی با وجود تخلف آشکار، برخی مسئولان شرکت های خدمات رسان را تهدید کردند.